576 m пешице до Храма, стаклени лифт окружен муралом, бешумно плафонско хлађење, подно грејање, гласовна контрола, регулација влажности и чишћење ваздуха, централно филтрирање воде, заједничка теретана и бициклана…

3.180 €/m²

Предности

Мало изнад цене обичне новоградње добијаш стан коме је угодност на таквом нивоу какав не постоји у Београду, ни за какве паре.

Стан можеш до краја да прилагодиш својим жељама.

Инвестицију штитиш извршном хипотеком. То значи да, ако не добијеш оно што је уговорено, кад је уговорено, извршитељ за 15 дана ставља моју некретнину на лицитацију и ти добијеш паре назад. Нема суђења, нема доказивања.

Могуће разгледање претходних објеката.

Мане

Мора да се чека до краја следеће године.

У овој фази није могућа куповина на кредит.

Израз

Пентхаус остаје мени. Осмислио сам га тако да ми све одговара, од А до Ш. То своје размишљање ћу искористити да бих ти описао због чега правим станове какве правим.

Све што ћу поменути је урачунато у цену, или ће јасно бити назначено да се доплаћује.

Крој

Купатила у већини станова су мени мала. Новоградња пати од мањка остава, над и под земљом. Уопштено, не одговара ми тзв. инвеститорска архитектура. Да би ми стан одговарао, морам сам да га пројектујем.

Тако и ти, не бираш стан из понуде, него смислиш тачно шта и како желиш, и то правимо. Наравно, ограничени смо обликом зграде и непомичним елементима, као што је лифт.

Код ентеријера нема никаквих ограничења. Можеш да радиш шта год хоћеш. Подне и зидне облоге, купатилска опрема, унутрашња столарија, утичнице… Све можеш да прилагодиш. Ту сам за савете.

У цену је урачунат сваки избор који кошта приближно као и подразумевани. На пример, на поду можеш да оставиш трослојни храстов паркет, а можеш, без доплате, да ставиш гранитну керамику (Мараци, Порцелноса итд), као што ћу ја да урадим. Али ако желиш, на пример, неки баш скуп камен, за доплату рачунамо разлику у набавној цени.

Ваздух

Зими је веома загађен. Влажност скоро никад није оптимална. Од грејања је сув, а лети је пун паре.

Оптимална влажност спречава развој плесни и гриња, штити слузокожу и очи. Боље се човек осећа.

Зато имамо вентилацију, чишћење и регулацију влажности ваздуха. Свака соба за себе, да може да се подеси.

Грејање

Подно ми највише прија јер немам свест о њему. Не видим га, нема исијавања, хладних ћошкова, нема приметног кретања ваздуха, па онда ни дизања прашине.

Можеш да изабереш зидно, али имај на уму да није добро за веће собе. Наравно, доступни су и фенкојлови, и остале ствари које не знам зашто би ико изабрао.

Хлађење

Плафон се хлади на исти начин на који се под греје. Хидронички, топлотном пумпом.

Охлађен ваздух се неприметно спушта, равномерно, са свих страна. Немам свест да се простор хлади. Само је пријатна температура.

Вода

Београдска вода је одлична. Цеви су лоше, доста је рђе. На прикључку ће зграда имати филтер за ову врсту нечистоћа и пумпу која регулише притисак.

Тренинг

У приземљу имамо бициклану пројектовану у складу са препорукама удружења Улице за бициклисте. У равни је са улицом, може да прими 2 бицикла по стану, има утичнице за електричне бицикле и тротинете, и комплет за одржавање.

Теретана је пажљиво осмишљена и опремљена тако да на 25 m² покривамо и кардио, и вежбе снаге, за све групе мишића.

Тишина

Не волим буку. Ни шум. Рачунар помоћу кога ово куцам се налази у суседној просторији. Кроз зид је каблом повезан са екраном.

Између спратова ћемо имати двоструку звучну изолацију. Камена вуна и азмафон заустављају ударни звук, док пуна бетонска плоча својом масом зауставља глас, музику и сл. 34 cm разних слојева.

Подно грејање и плафонско хлађење су потпуно нечујни. Собе и станове раздвајамо силикатним блоком, осим ако желиш глинену циглу. Улични прозори поседују масивне, моторизоване жалузине.

Аутоматизација

Истински паметан стан се не ослања на контролне панеле и мобилне апликације, него сам зна шта кад треба да уради.

Пре него што колима скренем у улицу, желим да се гаражна врата отворе. Док паркирам, путнички лифт сам силази у гаражу. Зна да ће ме возити на 5. спрат. Истовремено, у стану се подижу ролетне, отвара се главни вентил за воду и почиње музика.

Шта још може? Гласом могу да наредим кафемату да направи кафу или да позовем лифт, утичница за пеглу може сама да се гаси кад никог нема у стану, да се хлађење укључи кад пођем с посла, под условом да је лето. Ево, смисли нешто што цениш да не могу да направим, па да пробамо.

Могу да ти покажем нешто што сам већ склопио на плацу. Схватам да многим људима описано изгледа немогуће или бар као да не постоји код нас. Не постоји, то је тачно, али ово је за програмере лак посао.

Безбедност

Аларм детектује отварање сигурносних врата на улазу у стан, присуство у било којој соби и поплаву код мокрих чворова. Могуће је даљинско затварање главног вентила за воду, као и аутоматско затварање, чим нико није у стану.

Зграда је негорива. Још једна од предности камене вуне. Зависно од ентеријера, и стан може да буде. А ако није, можемо да додамо детектор дима.

Видео надзор покрива простор непосредно испред зграде, улазни хол, бициклану и гараже. Портира немамо.

Опрема

Неколико речи о ономе што имају и остали станови око Чубурског парка.

Сва непоменута опрема је на нивоу који приличи локацији, или боља. Фасадна столарија је алуминијумска, трослојна, највероватније Алипластова, пошто имају најтањи профил. За спољне зидове се користи порозни термоизолациони блок. Итд.

Плаћање

Цене су без пореза. Гаражно место кошта 16.500 € (-2) или 17.500 € (-1), а остава 950 €/m².

Резервација носи 5 %. При потписивању купопродајног уговора (најраније 15. маја), плаћа се 20 %. О осталом се договарамо.

О мени

Или откуд програмер у градњи. Од 1997. сам повремено помагао оцу, који је, поред мањих послова, подигао два замашна објекта на Дедињу и један на Сењаку. Сад он помаже мени.

069 775522

069775522